PROJECT DETAIL

CLIENT:CZ & Provincie Limburg

DATE:26 jan, 2016

CATEGORY:

WeHelpen is een online platform voor iedereen die wil helpen, hulpt zoekt voor zichzelf of voor een ander in de buurt. WeHelpen is een beweging die inspeelt op de ontwikkeling die we in Nederland doormaken, van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij. En er als burger toe doen.

Samen met 25 leden in Zuid-Limburg, bestaande uit zorg gerelateerde organisaties en het bedrijfsleven, werkte ik aan het breder bekend maken van WeHelpen in het zuiden. In nauwe samenwerking met Opera Consultancy.

Makarora zette de strategie uit, werkte mee in de uitvoering, stemde acties af met de leden. Een bijzonder project om aan te werken, met bevlogen mensen en een mooi sociaal doel.

Campagne opzet
• Met een krachtige interne communicatie middelen en activiteiten de betrokken activeren
• Om vervolgens middels de ambassadeurs die hier gekweekt worden, de externe communicatie in een campagne gieten die de Limburgers raakt. Met een bijzondere kick-off in hartje Maastricht: Flashmob met een serenade voor iedereen die een anderl helpt (zie making-off onderaan deze pagina!).
• Een goede mix bouwen van online en offline communicatie middelen, en inspiratie bieden middels een communicatiekalender met verbindingskansen voor WeHelpen.

Een verslag van 2 jaar samenwerking om WeHelpen in Zuid-Limburg een vertrouwd gezicht te geven

Hoe maak je dan vervolgens een verslag van 2 jaar samenwerking met een team van diverse zorginstanties, gemeenten en bedrijven? Met als doel mensen trots te laten terugkijken op behaalde resultaten. En te motiveren, inspireren en enthousiasmeren. Makarora heeft als middel hiervoor een e-magazine gemaakt. Betrokken, ervaringsdeskundigen en beinvloeders doen kort hun verslag via een blog of volg. Content wordt afgewisseld met kort video-materiaal die gedurende het project zijn gemaakt. Bekijk het e-magazine via onderstaande link.

  • Bekijk hier het e-magazine met verslag van 2 jaar samenwerking om WeHelpen lokaal
  • Bekijk de making-of van de flashmob. Samen met de community WeHelpen lokaal lanceren: